6 uker....

Det er helt utrolig hvor fort tiden går når man har det gøy! Vi storkoser oss i flott vær,  med herlige valper som vokser dag for dag! Nå er alle valpene registrert med navn og nummer, og på mandag blir det helsesjekk og chipmerking. NKK har akkurat i disse dager lansert web- kull registrering, og systemet er så kjekt! Valpene registreres med navn, og får umiddelbart sitt registreringsnummer.

De siste ukene har vi hatt masse besøk av mange koselige mennesker som har en ting til felles; de skal bli valpeeiere om kort tid! Det er fantastisk og rørende at så mange tar turen flere ganger, ene og alene for å kose med akkurat sin valp. Det er blitt veldig mange fine navn, også! De kommer på kullstatistikken etter hvert. Neste helg blir den store hente- helgen, og som vanlig gruegleder jeg meg til dette. Det blir godt å få litt mer tid til andre ting igjen, men det er også veldig trist å se dem dra. Likevel, med flotte valpekjøpere går det fint, spesielt når man får oppdateringer etter hvert som valpene vokser....

Ellers har det blitt litt kjeft på meg i det siste, pga manglende oppdateringer og bilder. Forklaringen er enkel, min 3. bærbare pc på svært kort tid ble springbrett forrige helg! Dvs husets yngste tobeinte tråkket i all sin iver på pc’n, og dermed ble alt svart- bilder og alt… Selvsagt også de bildene som egentlig SKULLE vært lagt på 6- ukers helgen. Heldigvis har det nå vist seg at det er skjermen som er ødelagt, og ikke harddisken, så jeg får bildene tilbake i ny pc etter hvert. I mellomtiden skal jeg legge ut de bildene jeg har fått mast til meg på penn (!) og nyere bilder. Det er heldigvis flere pc’er i husstanden, men gleder meg til å få tilbake en egen- trøttsomt å ha tilmålt pc- tid…! Yngstemann peker imidlertid på at jeg har godt av å se hvordan DET er…

Det har vært en fantastisk erfaring å ha nuffevalper og bernervalper på likt, fra fødsler med  to dagers mellomrom. Tuppen og Amalie har vært sammen gjennom hele drektigheten, og med unntak av de helt første dagene etter fødsel, har de også vært nysgjerrige og tolerante omkring hverandres valper. Nå om dagen er vi litt av en bulkegjeng som rusler i vei over jordene, Tuppen, Amalie, alle valpene og oss. Nå etter de ble 6 uker ser vi også stor forskjell på rasene, nuffene er vesentlig større enn bernerne, og litt mindre aktive ser det ut til. Likevel stortrives de i hverandres selskap, og de leker og koser seg med tauleker og gummiballer.

Den ene nuffevalpen, lille Esther måtte dessverre forlate oss rett før 6 ukers alder. Hennes ryggmargsbrokk var det ikke mulig å gjøre noe med, og veterinæren var klar på dette. Selv om det er 18 valper igjen, er det svært trist når en man har jobbet spesielt med blir borte. Det var veldig trist, men det eneste riktige.

Som nevnt, til dere som venter, det kommer snart nye bilder! I mellomtiden legger jeg ut noen her fra «data- rednings- aksjonen»